måndag 28 mars 2011

Supergott bröd

Gjorde ett mycket gott och enkelt bröd ikväll. Ursprungsreceptet kommer från victoriasprovkök.se tackar så mycket för det! :) Gjort det ett par gånger nu i lite olika varianter.


Idag använde jag:

4 dl rågsikt
1 dl rågmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 dl sirap
1/4 dl lingonsylt
3 dl a-fil

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt fil, sirap och lingon. (I original receptet är det yoghurt istället för fil, 1/2 dl sirap och inga lingon.)
Blanda till en kladdig smet och häll upp i en smord form som rymmer ca 1 1/2 liter.
Strö över lite havregryn.
Grädda mitt i ugnen 1 timma.


 Innan gräddning. Degen blir kladdig och det ska den vara!

  



Perfekt att slippa knåda och vänta på jäsning:) Och verkligen hur gott som helst! Gjorde nästan inget att resten av kvällsmaten bestod av köttsoppa på burk. Usch, ingen borde behöva äta det ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar