onsdag 20 april 2011

En liten sallad

Goafton på er!

Ikväll har vi varit ute i skogen och promenerat bland vitsipporna och njutit av kvällssolen. Karln skulle på löpträning inför göteborgsvarvet så jag och tösen passade på att följa med och andas in lite natur. Mycket härligt! Till kvällsmat blev det sallad och en brödbit för mig, en proteinshake för karln och gröt för tösen. Fin familjemiddag med andra ord :) Salladen passar nog bättre till en bit kött än bröd kan jag tänka mig. Som grilltillbehör kanske! Men nu hade jag varken grill eller kött ikväll..

Visst ser det ut som att bilden är uppåner? Hm..

För 2-4 personer beroende på hur mycket annan mat man äter

3 tomater
1/2 gurka
1 färsk lök
1/2 grön paprika
3 soltorkade tomater i olja
1 mozarellaost
olivolja
salt
kvarnmalen svartpeppar

Börja med att skiva löken tunt och lägg i botten på en salladsskål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Blanda så att löken får ligga och smaka till sig lite. Klipp ner de soltorkade tomaterna, om de inte redan är strimlade vill säga. Skär tomat och gurka i lite större bitar och paprikan i småbitar och blanda ner i skålen. "Bryt" osten (eller skär) i mindre bitar och blanda i. Smaka av med olivolja, salt och peppar.  


En fortsatt mysig onsdagskväll önskar jag er! Imorgon tycker jag nog att påsken börjar, många som jobbar halvdag och så. Tur det om man ska hinna flyga till Blåkulla på kvällen kanske..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar