fredag 22 april 2011

Italiensk pasta

Hej på er alla!

Vilken härligt solig skön dag vi har här :) Precis hemkomna efter en promenad vid Fiskebäcks hamn. Familjen har kommit på besök och sitter och njuter av solen på balkongen. Tösen sover. Här kommer receptet på den italienska pasta vi ska laga till huvudrätt ikväll. Denna rätt är en av karlns specialiteér och den är helt fantastisk kan jag säga. Tomatsåsen till pastan slår alla färdigköpta och blir det eventuellt något över kan man använda den på pizza :)



Till 4 personer:

8-10 stora tomater
2 vitlöksklyftor
1 burk pesto (150-200g)
olivolja
salt
svartpeppar
oregano

4 portioner pasta typ fjärilar eller andra "bitar"
8 skivor lufttorkad skinka
färskriven parmesanost
färsk basilika

Börja med tomatsåsen.
Sätt ugnen på 220 grader. Olja en plåt och placera ut tomaterna. Skär ett kryss i varje tomat.
Riv över vitlöken, salta, peppra och skvätt över olivolja.
Sätt in plåten i ugnen 15-20 minuter. Tomaterna är klara när de går sönder om man trycker på dem.
Sätt pastan på kokning.
Medan pastan kokar: Mosa tomaterna med en trägaffel. Plocka bort stjälkbitarna. Blanda tomatmoset med peston och oregano. Det ska synas att det är handmosat så kör det för all del inte i en mixer.
Lägg upp pastan i skålar, sleva över tomatsåsen, placera skinkan lite snyggt ovanpå och riv till sist över parmesan. En basilikakvist på toppen och klart för servering!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar